Hakkımızda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fethiye ASMK Meslek Yüksekokulu, Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü altında aktif olan Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı 2001-2002 öğretim yılında fiziki altyapı ve teknolojik olanakların büyük bir kısmını tamamlamış 50 kişilik kontenjanı ile tam doluluk oranını yakalayarak şu anki 4000 metrekare alana yerleşmiş 4 katlı binasında kent merkezine 3km mesafede uluslararası tanınırlığı tartışılmaz olan Ölüdeniz Tabiat Parkı ve Babadağ paraşüt sporları merkezi yolu üzerinde bulunan Taşyaka Mahallesindeki Fethiye körfez manzarasına odaklı bir konumdaki binasında eğitim ve öğretime başlamış ve halihazırda 1 doçent, 1 yardımcı doçent ve 3 öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretme devam etmektedir. Ayrıca farklı uzmanlık alanlarındaki dersler için de Yüksekokul kadrosunda bulunan diğer bölüm öğretim üyelerinden de destek alınmaktadır. Eğitim kalitesinin arttırılması için 2010 yılında kontenjan sayısı 40 kişiye indirilmiş ve her eğitim öğretim döneminde program doluluk oranı %80 ile %100 arasında olmuştur. Tarihsel süreçte her dönem kontenjanında %60 ile %70 arasında değişen mezun vermiştir. 2011 yılında Avrupa birliği uyumu kapsamında Avrupa Kredi Transfer (AKTS) sitemine geçilerek ders sayıları ve müfredatları bu kapsamda düzenlenerek Avrupa Birliği öğrenci değişimi (ERASMUS) kriterlerine uygun hale getirilmiştir.